Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Nóż i deska do krojenia ,blacha do pieczenia, blender, praska do czosnku
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23044
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1009
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23044
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1009
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Bułkę paryską kroimy w ukośne plastry i smarujemy po obu stronach silikonowym pędzlem kuchennym.
Wkładamy na blasze do piekarnika i pieczemy na opcji góra -dół w temperaturze 200 stopni Celsjusza 8-10 minut
W tym czasie przygotowujemy tapenade: albo drobniutko kroimy oliwki i kapary prawie na pastę, albo wrzucamy rozdrobnione oliwki do blendera z kaparami i przepuszczonym przez praskę czosnek z dodatkiem oliwy z oliwek i soku z cytryny i blendujemy krótko kilka razy, aby nie zrobić miazgi.
Tak przygotowanym smarowaniem pokrywamy grzanki.