Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Nóż i deska do krojenia ,blacha do pieczenia, blender, praska do czosnku
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 688
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36386
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1224
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 688
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36386
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1224
Składniki
Bułkę paryską kroimy w ukośne plastry i smarujemy po obu stronach silikonowym pędzlem kuchennym.
Wkładamy na blasze do piekarnika i pieczemy na opcji góra -dół w temperaturze 200 stopni Celsjusza 8-10 minut
W tym czasie przygotowujemy tapenade: albo drobniutko kroimy oliwki i kapary prawie na pastę, albo wrzucamy rozdrobnione oliwki do blendera z kaparami i przepuszczonym przez praskę czosnek z dodatkiem oliwy z oliwek i soku z cytryny i blendujemy krótko kilka razy, aby nie zrobić miazgi.
Tak przygotowanym smarowaniem pokrywamy grzanki.