Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska kojarzona z kuchnią meksykańską to zapewne guacamole. Niektórzy mówią że to sos, inni że pasta czy dip. Baza do zmiażdżone awokado, sok z limonki, sól, pieprz, można również dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pomidory, paprykę i kolendrę. Podajemy z chrupkim nachos.
Polecam.
Odsłon: 653
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4416
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1115
Polecam.
Odsłon: 653
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4416
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1115
Składniki
Miękkie awokado rozgnieść widelcem. Pomidora, paprykę, cebulę pokrój w drobną kostkę. Gałązkę kolendry posiekaj.
Do awokado dodaj wyciśnięty sok z limonki dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Cebulę, pomidora, paprykę, kolendrę wymieszaj dopraw solą i pieprzem.
Do salatereki włóż awokado, na wierz połóż pokrojone warzywa. Możesz również wszystko dokładnie wymieszać. Podajemy z nachosami.