Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska kojarzona z kuchnią meksykańską to zapewne guacamole. Niektórzy mówią że to sos, inni że pasta czy dip. Baza do zmiażdżone awokado, sok z limonki, sól, pieprz, można również dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pomidory, paprykę i kolendrę. Podajemy z chrupkim nachos.
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 46
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 67
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 69
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2681
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 46
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 67
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 69
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2681
Składniki
Miękkie awokado rozgnieść widelcem. Pomidora, paprykę, cebulę pokrój w drobną kostkę. Gałązkę kolendry posiekaj.
Do awokado dodaj wyciśnięty sok z limonki dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Cebulę, pomidora, paprykę, kolendrę wymieszaj dopraw solą i pieprzem.
Do salatereki włóż awokado, na wierz połóż pokrojone warzywa. Możesz również wszystko dokładnie wymieszać. Podajemy z nachosami.