Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko w delikatnym cieście, wspaniała przekąska
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Wykonanie gulaszu: Mięso pokroić i podsmażyć na smalcu. Dodać pokrojoną cebulę i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Przyprawić do smaku, zalać piwem, wrzucić pozostałe przyprawy. Dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec dodać pokrojoną w drobna kostkę paprykę. Po ugotowaniu ostudzić. Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić. Następnie rozwałkować na stolnicy, pokroić na kwadraty. Na każdego z nich położyć porcję gulaszu. Skleić brzegi i posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut. SMACZNEGO