Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko w delikatnym cieście, wspaniała przekąska
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 744
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 744
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Składniki
Wykonanie gulaszu: Mięso pokroić i podsmażyć na smalcu. Dodać pokrojoną cebulę i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Przyprawić do smaku, zalać piwem, wrzucić pozostałe przyprawy. Dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec dodać pokrojoną w drobna kostkę paprykę. Po ugotowaniu ostudzić. Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić. Następnie rozwałkować na stolnicy, pokroić na kwadraty. Na każdego z nich położyć porcję gulaszu. Skleić brzegi i posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut. SMACZNEGO