Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko w delikatnym cieście, wspaniała przekąska
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 223
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 891
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 49
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 223
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 891
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 49
Składniki
Wykonanie gulaszu: Mięso pokroić i podsmażyć na smalcu. Dodać pokrojoną cebulę i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Przyprawić do smaku, zalać piwem, wrzucić pozostałe przyprawy. Dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec dodać pokrojoną w drobna kostkę paprykę. Po ugotowaniu ostudzić. Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić. Następnie rozwałkować na stolnicy, pokroić na kwadraty. Na każdego z nich położyć porcję gulaszu. Skleić brzegi i posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut. SMACZNEGO