Do góry

Przekąski Przepis na:

Hamburger z dodatkiem szpinaku.

Hamburger z dodatkiem szpinaku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 783 Ocena: 14894

Dodano:

Odsłon: 1101

Pyszny,chrupiący a szpinak dodał całości fantastycznego smaku :)

Składniki

  • mięso wp.od szynki 500g
  • cebula 1szt ,jajka 2 szt
  • czosnek suszony 2 łyżeczki
  • imbir w proszku 2 łyżeczki
  • czubryca zielona 1 łyżeczka
  • Curry 1,5 łyżeczki
  • papryka wędzona 1 łyżeczka
  • szpinak 450g świeży(może być mrożony)
  • czosnek 4-5 ząbków
  • bułki do hamburgerów 4szt
  • Ogórek,papryka,czerwona cebula ,pomidor -do przełożenia bułek
  • tłuszcz do smażenia
  • Bułka tarta ,sól i ieprz
  • ser żółty kilka plastrów
  • masło 1-2 łyżki do szpinaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni rozpuścić kopiatą łyżkę masła,wrzucić wypłukany szpinak posolić i poddusić przez 10min.
    Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć do odparowania wody.

  2. Przygotować dodatki,paprykę,ogórek,cebulę i pomidor.

  3. Mięso zmielone doprawić przyprawami, jajkami ,formować kotlety obtoczyć w bułce tartej i usmażyć.

  4. Bułki zrumienić w piekarniku lub opiekaczu,z plasterkiem sera żółtego.
    Na wierzch położyć szpinak.

  5. Na szpinaku ułożyć warstwę warzyw,położyć kotlet,na wierzch szpinak i warzywa.
    Przykryć drugą połówką zrumienionej bułki.

  6. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń