Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla de patatas. Hiszpańska tortilla ziemniaczana jest potrawą prostą i uniwersalną, a przy tym bardzo smaczną.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 188
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 213
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1307
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 188
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 213
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1307
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w drobną kostkę. Smaż na patelni z oliwą, aż będą miękkie i rumiane. Pod koniec dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i mieszając, przyrumień ją. Ziemniaki i cebulę zdejmij z patelni, przestudź. Jajka roztrzep widelcem. Połącz z ziemniakami, cebulą i wędliną. Przypraw. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Wlej masę, smaż pod przykryciem, aż wierzch zacznie się ścinać. Przykryj omlet talerzem, odwróć, po czym zsuń ponownie z talerza na patelnię z oliwą. Dosmaż.