Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla de patatas. Hiszpańska tortilla ziemniaczana jest potrawą prostą i uniwersalną, a przy tym bardzo smaczną.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1062
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 374
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3240
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 694
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1062
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 374
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3240
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 694
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w drobną kostkę. Smaż na patelni z oliwą, aż będą miękkie i rumiane. Pod koniec dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i mieszając, przyrumień ją. Ziemniaki i cebulę zdejmij z patelni, przestudź. Jajka roztrzep widelcem. Połącz z ziemniakami, cebulą i wędliną. Przypraw. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Wlej masę, smaż pod przykryciem, aż wierzch zacznie się ścinać. Przykryj omlet talerzem, odwróć, po czym zsuń ponownie z talerza na patelnię z oliwą. Dosmaż.