Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla de patatas. Hiszpańska tortilla ziemniaczana jest potrawą prostą i uniwersalną, a przy tym bardzo smaczną.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4947
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5829
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7513
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4947
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5829
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7513
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w drobną kostkę. Smaż na patelni z oliwą, aż będą miękkie i rumiane. Pod koniec dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i mieszając, przyrumień ją. Ziemniaki i cebulę zdejmij z patelni, przestudź. Jajka roztrzep widelcem. Połącz z ziemniakami, cebulą i wędliną. Przypraw. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Wlej masę, smaż pod przykryciem, aż wierzch zacznie się ścinać. Przykryj omlet talerzem, odwróć, po czym zsuń ponownie z talerza na patelnię z oliwą. Dosmaż.