Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokusa dla małych i dużych łasuchów pizzy.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju
2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Następnie dodajemy pokrojoną szynkę.
5. Paprykę oraz ogórki kroimy drobno dodajemy do grzybów.
6. Wlewamy sos paprykowy
7. Ciasto rozkładamy. 8. Kroimy na 6 kwadratów każde ciasto, w sumie wychodzi nam 12 kwadratów.
9. Każdy smarujemy cienko ketchupem.
10. Nakładamy farsz na 6 kwadratów.
11. Przykrywamy pozostałymi 6 kawałkami, brzegi zawijamy.
12. Umieszczamy w gofrownicy, pieczemy 15 minut. 13. Podajemy z dowolnym sosem. 14. Kolacja gotowa. 15. Smacznego.