Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna wersja hot dogów - wystarczą parówki, keczup i ciasto francuskie:). Przygotowanie kolacji nawet dla kilku osób zajmie nam 10 minut + czas pieczenia. Polecam ciasto francuskie w hot dogach jako alternatywę dla zwykłej, pszennej bułki.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 487
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 249
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9659
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4466
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 487
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 249
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9659
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4466
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątów. Każdy z nich smarujemy keczupem, układamy po plastrze żółtego sera oraz parówkę. Zwijamy ciasno w rulon.
Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 10-15 minut.