Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi hot-dogów? Domowe hot-dogi prosto z piekarnika, zapieczone z żółtym serem biją na głowę hot-dogi kupowane na mieście. Nie pamiętam już kiedy ostatni raz kupiłam gotowego hot-doga, natomiast te w domu przyrządzam od czasu do czasu, bo chętnych na nie nie brakuje. Podaję je z sałatką, więc są w wersji na bogato. Parówki wiadomo, że nie należą do najzdrowszych produktów, ale staram się kupować te dedykowane dla dzieci, bez konserwantów, barwników itp.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1098
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1098
Składniki
Bułki przekrawamy ( nie do końca ) Do każdej bułki wkładamy po 2 plasterki sera żółtego
Parówki gotujemy i ugotowane wkładamy do bułki między ser. Jeśli bułki są długie to na jedną będziemy potrzebować 1, 5 parówki
Parówki posypujemy startym serem i wkładamy na ok 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
W czasie, gdy hot-dogi się zapiekają przygotowujemy sałatkę: warzywa kroimy dość drobno, dodajemy garść mixu sałat i przyprawiamy solą i pieprzem
Hot-dogi po wyjęciu z piekarnika napełniamy sałatką i polewamy keczupem i/lub innym ulubionym sosem czy musztardą