Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi hot-dogów? Domowe hot-dogi prosto z piekarnika, zapieczone z żółtym serem biją na głowę hot-dogi kupowane na mieście. Nie pamiętam już kiedy ostatni raz kupiłam gotowego hot-doga, natomiast te w domu przyrządzam od czasu do czasu, bo chętnych na nie nie brakuje. Podaję je z sałatką, więc są w wersji na bogato. Parówki wiadomo, że nie należą do najzdrowszych produktów, ale staram się kupować te dedykowane dla dzieci, bez konserwantów, barwników itp.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 801
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 271
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 801
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 271
Składniki
Bułki przekrawamy ( nie do końca ) Do każdej bułki wkładamy po 2 plasterki sera żółtego
Parówki gotujemy i ugotowane wkładamy do bułki między ser. Jeśli bułki są długie to na jedną będziemy potrzebować 1, 5 parówki
Parówki posypujemy startym serem i wkładamy na ok 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
W czasie, gdy hot-dogi się zapiekają przygotowujemy sałatkę: warzywa kroimy dość drobno, dodajemy garść mixu sałat i przyprawiamy solą i pieprzem
Hot-dogi po wyjęciu z piekarnika napełniamy sałatką i polewamy keczupem i/lub innym ulubionym sosem czy musztardą