Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi hot-dogów? Domowe hot-dogi prosto z piekarnika, zapieczone z żółtym serem biją na głowę hot-dogi kupowane na mieście. Nie pamiętam już kiedy ostatni raz kupiłam gotowego hot-doga, natomiast te w domu przyrządzam od czasu do czasu, bo chętnych na nie nie brakuje. Podaję je z sałatką, więc są w wersji na bogato. Parówki wiadomo, że nie należą do najzdrowszych produktów, ale staram się kupować te dedykowane dla dzieci, bez konserwantów, barwników itp.
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 59
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2263
Smaczna sałatka na różne okazje z kalafiorem, pomidorami i jajkiem a do tego...
Odsłon: 3655
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 59
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2263
Smaczna sałatka na różne okazje z kalafiorem, pomidorami i jajkiem a do tego...
Odsłon: 3655
Składniki
Bułki przekrawamy ( nie do końca ) Do każdej bułki wkładamy po 2 plasterki sera żółtego
Parówki gotujemy i ugotowane wkładamy do bułki między ser. Jeśli bułki są długie to na jedną będziemy potrzebować 1, 5 parówki
Parówki posypujemy startym serem i wkładamy na ok 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
W czasie, gdy hot-dogi się zapiekają przygotowujemy sałatkę: warzywa kroimy dość drobno, dodajemy garść mixu sałat i przyprawiamy solą i pieprzem
Hot-dogi po wyjęciu z piekarnika napełniamy sałatką i polewamy keczupem i/lub innym ulubionym sosem czy musztardą