Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna pasta z ciecierzycy w dwóch odsłonach.
Uwielbiam hummus oraz awokado, dlatego postanowiłam połączyć oba smakołyki w...
Odsłon: 14312
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 626
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 193
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1752
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 626
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 193
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1752
Składniki
Wszystkie składniki zmiksować blenderem, aż znikną większe kawałki ciecierzycy. Podzielić hummus na dwie części (lub zrobić dużą porcję jednego smaku, zwiększając dwukrotnie dodatki smakowe). Paprykę włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 minut. Po ostygnięciu obrać ją ze skórki dodać do jednej części hummusu. Dodać paprykę w proszku i sól do smaku. Miksować blenderem, dolewając wody, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przełożyć do miseczki. Pomidory posiekać, dodać do drugiej części podstawowego hummusu. Miksować blenderem, dolewając wody, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przełożyć do miseczki, można ozdobić oliwkami i polać oliwą z oliwek.
Przepisy Przekąski
Przekąski
chipsy nori
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
chipsy nori
aromatyczne i zdrowe chipsy z glonów nori, super chrupiące.
Odsłon: 61
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12662