Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna pasta z ciecierzycy w dwóch odsłonach.
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1403
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 310
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5906
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2108
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 266
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1403
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 310
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5906
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2108
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 266
Składniki
Wszystkie składniki zmiksować blenderem, aż znikną większe kawałki ciecierzycy. Podzielić hummus na dwie części (lub zrobić dużą porcję jednego smaku, zwiększając dwukrotnie dodatki smakowe). Paprykę włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 minut. Po ostygnięciu obrać ją ze skórki dodać do jednej części hummusu. Dodać paprykę w proszku i sól do smaku. Miksować blenderem, dolewając wody, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przełożyć do miseczki. Pomidory posiekać, dodać do drugiej części podstawowego hummusu. Miksować blenderem, dolewając wody, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przełożyć do miseczki, można ozdobić oliwkami i polać oliwą z oliwek.