Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na bazie ciecierzycy, czyli idealna dla wegan, ponieważ świetnie zastępuje wszystkie składniki odżywcze zawarte w mięsie!
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 19
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 378
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 19
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 378
Składniki
Ciecierzycę namoczyć przez co najmniej 4 godziny, a następnie ugotować.
Dynię upiec w piekarniku (180 stopni/ 20minut), a buraka ugotować.
Połowę ugotowanej ciecierzycy zblendować z dynią oraz jasnym sezamem, drugą połowę z buraczkiem i czarnym sezamem.
Obie pasty doprawić curry oraz solą sezamową.