Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na bazie ciecierzycy, czyli idealna dla wegan, ponieważ świetnie zastępuje wszystkie składniki odżywcze zawarte w mięsie!
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 97
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 194
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 205
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 97
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 194
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 205
Składniki
Ciecierzycę namoczyć przez co najmniej 4 godziny, a następnie ugotować.
Dynię upiec w piekarniku (180 stopni/ 20minut), a buraka ugotować.
Połowę ugotowanej ciecierzycy zblendować z dynią oraz jasnym sezamem, drugą połowę z buraczkiem i czarnym sezamem.
Obie pasty doprawić curry oraz solą sezamową.