Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
frytki ze słodkich ziemniaków potrafią zachwycić wiele osób, a to jest przepis poświęcony właśnie im :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
bataty pokrój w łódeczki, i opłucz kilka razy tak żeby woda była czysta. osusz, wrzuć do miski, wlej olej i wsyp przyprawy, wymieszaj i zostaw na około 10 minut. w tym czasie rozgrzej piekarnik do 170 stopni. zamarynowane ziemniaczki wyłóż na blaszkę i piecz przez ok. 15min, po tym czasie wyjmij i wrzuć na głęboki olej, smaż przez około 5 minut, wyjmij, osusz na ręczniku z oleju i podawaj z ulubionym sosem, smacznego :)