Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas pomyśleć o sylwestrowych przekąskach, najlepiej takich prostych, które można zrobić wcześniej. Takie właśnie są moje kuleczki serowo-jajeczne ze szczypiorkiem, a już od Was zależy ich smak, bo można użyć sera łagodnego typu Gouda lub długodojrzewającego typu np. Bursztyn lub Rubin, można też obtoczyć w prażonym słoneczniku lub tak jak ja... w prażonym sezamie i czarnuszce. Z poniższego przepisu wyjdzie ok. 12-14 kulek:
Chrupiące z wierzchu, delikatne w środku, pyszne i proste do przygotowania pl...
Odsłon: 300
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 59
Chrupiące z wierzchu, delikatne w środku, pyszne i proste do przygotowania pl...
Odsłon: 300
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 59
Składniki
Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszać.
Jajka i ser zetrzeć na drobnej tarce. Szczypiorek posiekać. Wszystko dokładnie wymieszać w misce, formować kulki, obtoczyć w posypce i wstawić do lodówki na min. 1h. Kuleczki są efektowne i zawsze mają wzięcie :-) SMACZNEGO!!!