Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rożki z tortilli, z kurczakiem, żółtą papryką, serem żółtym i sosem bbq to rewelacyjna przekąska na ciepło – szybka i mało wymagająca. Ciężko stwierdzić, czy na zimno też jest smaczna, bo cała blacha znika na moich oczach, kiedy jedzenie jest jeszcze gorące, wyjęte prosto z piekarnika. ;) A to doskonale świadczy o tym, jak to cudo smakuje moim gościom.
Polecam.
Odsłon: 660
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4424
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1120
Polecam.
Odsłon: 660
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4424
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1120
Składniki
Kurczaka kroimy w drobną kostkę, zasypujemy przyprawą gyros i odstawiamy do lodówki na około 3 godziny, by mięsko się zamarynowało. Po tym czasie smażymy kurczaka na oleju. W międzyczasie kroimy paprykę również w drobną kostkę. Kiedy kurczak będzie usmażony, przekładamy go do miski, a na patelnie wrzucamy paprykę. Smażymy, aż będzie miękka i dodajemy do kurczaka.
Kiedy kurczak i papryką wystygną, dodajmy sos barbecue. Wszystko razem mieszamy.
Tortille kroimy na pół. Połówkę placka posypujemy startym serem żółtym, nakładamy po łyżce – półtorej farszu (możemy jeszcze posypać serem) i zawijamy w rożki.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza (termoobieg) i wkładamy blaszkę z rożkami. Pieczemy około 7 minut – do czasu aż ser się rozpuści, a rożki się przyrumienią. Smacznego!
.
.