Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rożki z tortilli, z kurczakiem, żółtą papryką, serem żółtym i sosem bbq to rewelacyjna przekąska na ciepło – szybka i mało wymagająca. Ciężko stwierdzić, czy na zimno też jest smaczna, bo cała blacha znika na moich oczach, kiedy jedzenie jest jeszcze gorące, wyjęte prosto z piekarnika. ;) A to doskonale świadczy o tym, jak to cudo smakuje moim gościom.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5260
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11678
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5260
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11678
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Kurczaka kroimy w drobną kostkę, zasypujemy przyprawą gyros i odstawiamy do lodówki na około 3 godziny, by mięsko się zamarynowało. Po tym czasie smażymy kurczaka na oleju. W międzyczasie kroimy paprykę również w drobną kostkę. Kiedy kurczak będzie usmażony, przekładamy go do miski, a na patelnie wrzucamy paprykę. Smażymy, aż będzie miękka i dodajemy do kurczaka.
Kiedy kurczak i papryką wystygną, dodajmy sos barbecue. Wszystko razem mieszamy.
Tortille kroimy na pół. Połówkę placka posypujemy startym serem żółtym, nakładamy po łyżce – półtorej farszu (możemy jeszcze posypać serem) i zawijamy w rożki.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza (termoobieg) i wkładamy blaszkę z rożkami. Pieczemy około 7 minut – do czasu aż ser się rozpuści, a rożki się przyrumienią. Smacznego!
.
.