Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja 320 kcal
Jabłka umyć, wydrążyć środki. Do każdego jabłka włożyć łyżkę dżemu albo powideł. Ułożyć jabłka jedno obok drugiego w niezbyt dużej, wysmarowanej tłuszczem blasze. Jabłka powinny być trochę od siebie oddalone. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, oliwę i cynamon. Ciastem zalać jabłka. Piec około 40 minut w temperaturze 180oC. Przed podaniem jabłecznik pokroić tak, by w każdej porcji było jedno całe jabłko. Na koniec ozdobić listkami mięty, owocami lub małymi różyczkami.
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4950
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52315
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4950
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52315
Składniki
Jabłka umyć, wydrążyć środki. Do każdego jabłka włożyć łyżkę dżemu albo powideł. Ułożyć jabłka jedno obok drugiego w niezbyt dużej, wysmarowanej tłuszczem blasze. Jabłka powinny być trochę od siebie oddalone. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, oliwę i cynamon. Ciastem zalać jabłka. Piec około 40 minut w temperaturze 180oC. Przed podaniem jabłecznik pokroić tak, by w każdej porcji było jedno całe jabłko. Na koniec ozdobić listkami mięty, owocami lub małymi różyczkami.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Trochę pracochłonna ,ale warto przyrządzić . Dla tych , którzy oczywiście...
Odsłon: 124
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 155