Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja 320 kcal
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14216
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1646
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16235
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6536
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14216
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1646
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16235
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6536
Składniki
Jabłka umyć, wydrążyć środki. Do każdego jabłka włożyć łyżkę dżemu albo powideł. Ułożyć jabłka jedno obok drugiego w niezbyt dużej, wysmarowanej tłuszczem blasze. Jabłka powinny być trochę od siebie oddalone. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, oliwę i cynamon. Ciastem zalać jabłka. Piec około 40 minut w temperaturze 180oC. Przed podaniem jabłecznik pokroić tak, by w każdej porcji było jedno całe jabłko. Na koniec ozdobić listkami mięty, owocami lub małymi różyczkami.