Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia niemiecka a dokładnie z Hessen. Potrawa pochodzi z książki Alte Familienrezepte.
*Z jabłek wykrawamy wszystkie nasiona. (Najpierw w góry i dołu wykroiłem coś podobnego do stożka a następnie już bardzo łatwo był dostać się do środka.) Powstały otwór skrapiamy sokiem z cytryny.
*Kapustę jeśli jest mocno kwaśna płuczemy a następnie drobno siekamy.
W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy cebule.Chwilkę dusimy następnie dodajemy kapustę oraz jadalne części jabłka które wykrawaliśmy i jałowiec oraz pieprz. Dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Wyjmujemy ziarenka jałowca i dodajemy czarną porzeczkę.
Powstałą masą nadziewamy jabłka.
Jabłka kładziemy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, polewamy winem i pieczemy w piekarniku 20 minut w temp 200 stopni
PS.Jabłka pasują najlepiej do placków ziemniaczany oraz do tłustych mięs.
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 35
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 5893
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 459
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 159
Litewskie cepeliny to danie bardzo podobne do doskonale znanych na wschodzie...
Odsłon: 240
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 35
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 5893
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 459
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 159
Litewskie cepeliny to danie bardzo podobne do doskonale znanych na wschodzie...
Odsłon: 240
Składniki
*Z jabłek wykrawamy wszystkie nasiona. (Najpierw w góry i dołu wykroiłem coś podobnego do stożka a następnie już bardzo łatwo był dostać się do środka.) Powstały otwór skrapiamy sokiem z cytryny. *Kapustę jeśli jest mocno kwaśna płuczemy a następnie drobno siekamy.
W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy cebule.Chwilkę dusimy następnie dodajemy kapustę oraz jadalne części jabłka które wykrawaliśmy i jałowiec oraz pieprz. Dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Wyjmujemy ziarenka jałowca i dodajemy czarną porzeczkę. Powstałą masą nadziewamy jabłka.
Jabłka kładziemy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, polewamy winem i pieczemy w piekarniku 20 minut w temp 200 stopni
PS.Jabłka pasują najlepiej do placków ziemniaczany oraz do tłustych mięs.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków
Przekąski
Paszteciki z farszem z kiełbasy
Przekąski
smażone krewetki
Przekąski
Sałatka z gruszek i papryki
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków
Lubicie placki ziemniaczane ? mam dla was dziś niespotykane nigdzie ponieważ...
Odsłon: 34
Paszteciki z farszem z kiełbasy
Wbrew pozorom połączenie kiełbasy i żurawiny daje doskonałe efekty. Przygotuj...
Odsłon: 116