Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia niemiecka a dokładnie z Hessen. Potrawa pochodzi z książki Alte Familienrezepte.
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 111
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3741
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 111
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3741
Składniki
*Z jabłek wykrawamy wszystkie nasiona. (Najpierw w góry i dołu wykroiłem coś podobnego do stożka a następnie już bardzo łatwo był dostać się do środka.) Powstały otwór skrapiamy sokiem z cytryny. *Kapustę jeśli jest mocno kwaśna płuczemy a następnie drobno siekamy.
W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy cebule.Chwilkę dusimy następnie dodajemy kapustę oraz jadalne części jabłka które wykrawaliśmy i jałowiec oraz pieprz. Dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Wyjmujemy ziarenka jałowca i dodajemy czarną porzeczkę. Powstałą masą nadziewamy jabłka.
Jabłka kładziemy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, polewamy winem i pieczemy w piekarniku 20 minut w temp 200 stopni
PS.Jabłka pasują najlepiej do placków ziemniaczany oraz do tłustych mięs.