Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krążki jabłek w cieście smażone na głębokim oleju to prosty i pyszny, rozpływający się w ustach przysmak, który zostanie pokochany szczególnie przez najmłodszych. Danie idealnie sprawdzi się jako deser, podwieczorek czy też szybkie śniadanie, będąc idealną alternatywą dla klasycznych naleśników i pancakes. Wystarczy zaledwie 15 minut, by przyszykować cały talerz tych aromatycznych, smażonych jabłuszek.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457746
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2278
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 585
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457746
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2278
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 585
Składniki
W małej misce wymieszaj mąkę, mleko, rum, jajko, cynamon i łyżkę cukru, aż uzyskasz gładkie ciasto. Jeśli chcesz przygotować wersję bez alkoholu, możesz go pominąć, ale zmniejszy to smak deseru, a także zwiększy wchłanianie tłuszczu przez ciasto.
Umyj i obierz jabłka. Pokrój je w cienkie plasterki (5-6 plasterków na każde). Usuń gniazda nasienne za pomocą małej, okrągłej foremki do ciastek lub ostrego noża.
Na patelni lub we frytkownicy rozgrzej olej. Bierz po plasterku jabłka i zanurzaj je w cieście. Smaż je z obu stron do uzyskania złotego koloru.
Gotowe jabłka odkładaj na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Gdy jabłka w cieście smażone będą jeszcze ciepłe, oprósz je cukrem pudrem. Podawaj po lekkim przestudzeniu.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 24 godzin.