Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na jaja faszerowane z awokado!
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16627
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 276
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 440
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16627
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 276
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 440
Składniki
Jaja gotujemy na twardo. Potem kroimy na pół i oddzielamy żółtko od białka. Szczypiorek drobno kroimy. Szynkę kroimy w drobną kostkę. Rzodkiewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do miseczki wrzucamy żółtka i miąższ z awokado. Polewamy sokiem z cytryny. Troszkę pieprzymy i solimy. Całość porządnie trzeba wymieszać. Po wymieszaniu dodajemy do miseczki szynkę, rzodkiewkę i wlewamy śmietanę. Jeszcze raz mieszamy i nasz farsz jest już gotowy. Teraz wypełniamy białka farszem. Po wypełnieniu na górę dajemy majonez. I wszystkie jaja posypujemy szczypiorkiem. Wrzucamy jaja faszerowane do lodówki i po ok. 2 godzinach są gotowe do spożycia!!! Link do filmu znajdziecie poniżej:-) Życząc Wesołych Świąt Wielkanocnych pozdrawiam serdecznie!!!