Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane jaja faszerowane będą ładnie wyglądały na każdym stole.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Gotujemy na twardo jaja. Kroimy je na pół i oddzielamy żółtko od białka. Drobno kroimy w kostkę papryki(najlepiej żeby była różno-kolorowa czerwona, żółta, pomarańczowa). Drobno kroimy szczypiorek (z czego 3/4 dodamy do farszu a 1/4 będzie nam potrzebna do dekorowania). Jeśli kupimy nie starty ser żółty to trzeba go zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tak samo robimy z rzodkiewką.
Etap drugi, czyli przygotowanie farszu. Do miseczki wrzucamy żółtka, szczypiorek, ser żółty, rzodkiewkę, majonez i jogurt naturalny grecki. Pieprzymy. Na koniec trzeba to wszystko dobrze wymieszać.
Etap trzeci, czyli wypełnienie farszem białka. I dekorowanie jajek papryką i szczypiorkiem. Trzeba dodać, że farsz + papryka, szczypiorek bardzo dobrze się smakowo komponują. Smacznego!!! Zapraszam też do obejrzenia filmu!!!!