Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaja przygotowane w ten sposób są pyszne. Nadają się nie tylko na Wielkanoc ale także na inne uroczystości gdzie mamy gości.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16704
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 398
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16704
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 398
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Wystudź i przetnij na pół wzdłóż. Nie jest to łatwe, ale się da. Wydrąż całe jajko ze skorupki, wydrążone skorupki odłóż na bok, bo ich środki będziemy nadziewać farszem. Pieczarki posiekaj w kostkę i uzmaż na malej ilości oleju. Jajka posiekaj drobno. Dodaj posiekane zioła, sól i pieprz. Dodaj miękkie masło, usmażone pieczarki i wymieszaj. Nadziewaj skorupki masą tak, aby delikatnie wystawała znad skorupki. Jeśli zrobisz to na płasko skorupki bardzo strzelają na patelni a tłuszcz jest bardzo gorący i pryska wszędzie. Otocz w bułce tartej i smaż na mocno rozgrzanym oleju kilka minut aż będą chrupiące. Odsącz na papierowym ręczniku. Podawaj ułożone na półmisku z sałatą np. roszponką.