Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 890
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 72
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4147
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 890
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 72
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4147
Składniki
Przygotowaną żelatynę ostudzić. Przelać połowę do dużej formy lub kilku małych pojedynczych (tylu ile jest jaj). Zostawić do stężenia.
Jaja wbijać kolejno na dziurkowaną łyżkę, zanurzoną w gorącej wodzie. Gdy białko się zetnie przełożyć do formy na galaretę.
Obsypać szynką, grzybami, natką pietruszki, zalać resztą żelatyny. Zostawić do zastygnięcia.
Przed podaniem wyłożyć galaretę na liśćie zielonej sałaty, przybrać plastrami pomidora, posiekanym żółtkiem i rzodkiewką. Smacznego.