Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414041
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414041
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Składniki
Robimy wydmuszki, ale dziurka w jaju musi być tylko z jednej strony. Można delikatnie zrobić dziurkę nożem a później "wytrzepać" zawartość.
Skorupki płuczemy wrzątkiem.
Następnie układamy puste skorupki w wytłaczance po jajach, zalewamy galaretką i czekamy aż stężeje.
Obieramy jaja i mamy pyszny i ładnie wyglądający deser nie tylko na wielkanoc :)