Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe podanie mięsnej galaretki nie tylko na Wielkanoc ;-)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8556
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3021
Polecam.
Odsłon: 1799
Polecam.
Odsłon: 513
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8556
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3021
Polecam.
Odsłon: 1799
Polecam.
Odsłon: 513
Składniki
Wydmuszki umyć ciepłą wodą i osuszyć. Mniejszy otwór zalepić taśmą klejącą i ustawić tak przygotowane "formy" na podstawce do jajek np. z lodówki... Pokroić wędlinę (lub kurczaka) i paprykę,wsypywać na przemian składniki.Można wstrząsnąć jajkiem,aby składniki bardziej się wymieszały. Zalać żelatyną z rosołem. Wstawić na noc do lodówki ,a następnego dnia obrać jajka-galaretki ze skorupki i podać na śniadanie ;-D SMACZNEGO
Pełna dowolność składników... a wydmuszki zrobiłam przygotowując jajecznicę ;-)