Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe podanie mięsnej galaretki nie tylko na Wielkanoc ;-)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 33
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10314
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 952
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 33
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10314
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 952
Składniki
Wydmuszki umyć ciepłą wodą i osuszyć. Mniejszy otwór zalepić taśmą klejącą i ustawić tak przygotowane "formy" na podstawce do jajek np. z lodówki... Pokroić wędlinę (lub kurczaka) i paprykę,wsypywać na przemian składniki.Można wstrząsnąć jajkiem,aby składniki bardziej się wymieszały. Zalać żelatyną z rosołem. Wstawić na noc do lodówki ,a następnego dnia obrać jajka-galaretki ze skorupki i podać na śniadanie ;-D SMACZNEGO
Pełna dowolność składników... a wydmuszki zrobiłam przygotowując jajecznicę ;-)