Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4069
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415959
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4069
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415959
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2730
Składniki
Do garnka z ciepłą wodą włożyłem jajka, przykryłem, postawiłem na dużym ogniu, ugotowałem. Z jajek wyciąłem mniej więcej 1/3 część, robiąc nacięcie od góry, po ukosie (ma powstać rynienka). Wyciętą część posiekałem w kosteczkę. Pozostałą łódeczkę zachowałem do wypełnienia farszem. Czosnek i cebulkę oprószyłem solą. Awokado przekroiłem na pół, usunąłem pestkę, wyjąłem miąższ i pokroiłem go w kosteczkę. Oprószyłem solą, pieprzem, skropiłem sokiem z cytryny. W miseczce delikatnie połączyłem wycięte i posiekane jajka, czosnek, cebulkę, awokado, majonez i szczypiorek. Farsz nałożyłem w wycięte części jajek, tak aby zmieściło się go jak najwięcej. Jajka ułożyłem na półmisku. Udekorowałem zieleniną. Podałem z majonezem jogurtowym.