Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Składniki
Jajka obrać ze skorupek i wyjąć żółtka nacinając fantazyjnie białko. Można też po prostu przeciąć na pół i wyjąć żółtka. Do miseczki przełożyć miąższ awokado, rozgnieść i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać. Dodać żółtka. Dokładnie pognieść widelcem, porozgniatać, wymieszać. Dodać orzechy mielone, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać na gładką masę. Jedną część białka napełniać farszem i przykrywać drugą częścią. Jajka ustawiać na talerzu. Można ściąć troszkę podstawę dla lepszej stabilności. Można też jajka przykleić do talerza nakładając troszkę farszu. Kawałek obranej, grubej marchewki pokroić na pólplasterki. W półplasterkach porobić nożem ząbki. Będą to grzebyki naszych kurczaków. Kawałki marchewki pokroić w trójkąty i to będą dzioby. Ponacinać jajka i powciskać marchewki-grzebienie. Z goździków zrobić oczy, a z małych marchewkowych trójkątów dzioby. Udekorować zieleniną np. natką pietruszki, rzeżuchą, koperkiem. Wesołych Świąt. Porady Można użyć gotowanej marchewki, ale surowa jest łatwiejsza w obróbce. Jest twardsza.