Polecam prostą ale smaczną pastę jajeczną, w towarzystwie myszek smakuje wybornie i tak podana może być smacznym śniadaniem na wielkanocnym stole.
Jajka faszerowane pastą jajeczną
Składniki
- jajka ugotowane na twardo 6 szt + 4 szt
- majonez 3 łyżki,
- musztarda 1 łyżeczka,
- sól do smaku,
- czarny pieprz mielony do smaku,
- rzodkiewka kilka szt . drobno pokrojona
Składniki
- jajka ugotowane na twardo 6 szt + 4 szt
- majonez 3 łyżki,
- musztarda 1 łyżeczka,
- sól do smaku,
- czarny pieprz mielony do smaku,
- rzodkiewka kilka szt . drobno pokrojona

Potrzebne przybory kuchenne
garnek, nóż miska, widelec, talerz,
Etapy przygotowania
Jajka myjemy, wkładamy do garnka zalewamy woda, gotujemy około 7 minut od zagotowania dodając szczyptę soli. Jajka po ugotowaniu zalewamy obficie zimną wodą wtedy łatwiej się je będzie obierać. Po ugotowaniu jajka obieramy ze skorupek ścieramy na tarce (grube oczka) albo prostym sposobem ugniatamy widelcem, łączymy z majonezem dodając musztardę, pokrojoną rzodkiewkę, doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Połówki jajek układamy na talerzu nakładamy pastę jajeczną, dekorujemy według uznania. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Przedstawiam pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charak...
Odsłon: 5829

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 15188
Ostatnio komentowane przepisy

Przedstawiam pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charak...
Odsłon: 5829

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 15188



Składniki
- jajka ugotowane na twardo 6 szt + 4 szt
- majonez 3 łyżki,
- musztarda 1 łyżeczka,
- sól do smaku,
- czarny pieprz mielony do smaku,
- rzodkiewka kilka szt . drobno pokrojona
Jajka myjemy, wkładamy do garnka zalewamy woda, gotujemy około 7 minut od zagotowania dodając szczyptę soli. Jajka po ugotowaniu zalewamy obficie zimną wodą wtedy łatwiej się je będzie obierać. Po ugotowaniu jajka obieramy ze skorupek ścieramy na tarce (grube oczka) albo prostym sposobem ugniatamy widelcem, łączymy z majonezem dodając musztardę, pokrojoną rzodkiewkę, doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Połówki jajek układamy na talerzu nakładamy pastę jajeczną, dekorujemy według uznania. Smacznego.