Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię takie faszerowane jajka ze względu na to, że do farszu można dodać praktycznie wszystko. Dzisiejszy przepis na jajka z pieczarkami to absolutna klasyka bez której nie wyobrażam sobie świątecznego śniadania.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10373
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3004
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2100
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 802
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10373
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3004
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2100
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 802
Składniki
Pokrojoną cebulkę szklimy na maśle, następnie dodajemy do niej pieczarki i dusimy ja aż będą lekko podsmażone. Gotowe studzimy i przekładamy do misy blendera.
Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Białka odkładamy na półmisek, a żółtka dodajemy do pieczarek wraz z majonezem, szczypiorkiem i przyprawami. Farsz miksujemy tak aby pieczarki sie porozpadały jednak nie na tyle by powstał na mus.
Połówki jajek nadziewamy powstałym farszem. Dekorujemy posiekanym koperkiem i kawałkami rzodkiewki.