Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię takie faszerowane jajka ze względu na to, że do farszu można dodać praktycznie wszystko. Dzisiejszy przepis na jajka z pieczarkami to absolutna klasyka bez której nie wyobrażam sobie świątecznego śniadania.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Składniki
Pokrojoną cebulkę szklimy na maśle, następnie dodajemy do niej pieczarki i dusimy ja aż będą lekko podsmażone. Gotowe studzimy i przekładamy do misy blendera.
Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Białka odkładamy na półmisek, a żółtka dodajemy do pieczarek wraz z majonezem, szczypiorkiem i przyprawami. Farsz miksujemy tak aby pieczarki sie porozpadały jednak nie na tyle by powstał na mus.
Połówki jajek nadziewamy powstałym farszem. Dekorujemy posiekanym koperkiem i kawałkami rzodkiewki.