Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię takie faszerowane jajka ze względu na to, że do farszu można dodać praktycznie wszystko. Dzisiejszy przepis na jajka z pieczarkami to absolutna klasyka bez której nie wyobrażam sobie świątecznego śniadania.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 324
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 164
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2471
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 324
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 164
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2471
Składniki
Pokrojoną cebulkę szklimy na maśle, następnie dodajemy do niej pieczarki i dusimy ja aż będą lekko podsmażone. Gotowe studzimy i przekładamy do misy blendera.
Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Białka odkładamy na półmisek, a żółtka dodajemy do pieczarek wraz z majonezem, szczypiorkiem i przyprawami. Farsz miksujemy tak aby pieczarki sie porozpadały jednak nie na tyle by powstał na mus.
Połówki jajek nadziewamy powstałym farszem. Dekorujemy posiekanym koperkiem i kawałkami rzodkiewki.