Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny farsz pieczarkowy, tym razem z dodatkiem smażonej cebulki i odrobiny majonezu. Jajka wypełnione takim farszem doskonale uzupełnią nasze świąteczne menu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115231
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7850
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2959
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1308
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115231
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7850
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2959
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1308
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, dodając do wody 1 łyżkę soli. Sól ułatwi nam obieranie jajek, skorupka będzie ładnie odchodzić od białka. Ugotowane jaja zalewamy zimną wodą, i odstawiamy na kilka minut, po tym czasie zmieniamy wodę i ponownie odstawiamy, najlepiej na 10- 15 minut. Wylewamy wodę i obieramy jajka. Obrane jajka kroimy na połówki. Z jajek wyjmujemy żółtka, z których dwa lub trzy możemy wykorzystać do farszu.
Przygotowanie farszu: Pieczarki i cebulę myjemy, obieramy, kroimy w drobną kosteczkę. Rozdrobnione grzybki i cebulę podsmażamy na patelni z dodatkiem 2 łyżek wody i przypraw. Gdy pieczarki i cebula lekko się zrumienią, odstawiamy farsz do wystudzenia. Zimne grzyby łączymy z majonezem i żółtkami startymi na tarce o drobnych oczkach. Całość mieszamy do połączenia składników. Połówki jajek wypełniamy farszem, układamy na półmisku, dekorujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego.