Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny farsz pieczarkowy, tym razem z dodatkiem smażonej cebulki i odrobiny majonezu. Jajka wypełnione takim farszem doskonale uzupełnią nasze świąteczne menu.
Przepis dnia
Bardzo smaczna mielonka z wieprzowej łopatki na kanapki, prosta w wykonaniu....
Odsłon: 21026
Świeży, czerwony pomidor, chrupiąca sałata, czerwona cebula i łuskany słonecz...
Odsłon: 102
Polecam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, tym razem z brzoskwin...
Odsłon: 1823
Przepis dnia
Bardzo smaczna mielonka z wieprzowej łopatki na kanapki, prosta w wykonaniu....
Odsłon: 21026
Świeży, czerwony pomidor, chrupiąca sałata, czerwona cebula i łuskany słonecz...
Odsłon: 102
Polecam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, tym razem z brzoskwin...
Odsłon: 1823
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, dodając do wody 1 łyżkę soli. Sól ułatwi nam obieranie jajek, skorupka będzie ładnie odchodzić od białka. Ugotowane jaja zalewamy zimną wodą, i odstawiamy na kilka minut, po tym czasie zmieniamy wodę i ponownie odstawiamy, najlepiej na 10- 15 minut. Wylewamy wodę i obieramy jajka. Obrane jajka kroimy na połówki. Z jajek wyjmujemy żółtka, z których dwa lub trzy możemy wykorzystać do farszu.
Przygotowanie farszu: Pieczarki i cebulę myjemy, obieramy, kroimy w drobną kosteczkę. Rozdrobnione grzybki i cebulę podsmażamy na patelni z dodatkiem 2 łyżek wody i przypraw. Gdy pieczarki i cebula lekko się zrumienią, odstawiamy farsz do wystudzenia. Zimne grzyby łączymy z majonezem i żółtkami startymi na tarce o drobnych oczkach. Całość mieszamy do połączenia składników. Połówki jajek wypełniamy farszem, układamy na półmisku, dekorujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego.