Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny farsz pieczarkowy, tym razem z dodatkiem smażonej cebulki i odrobiny majonezu. Jajka wypełnione takim farszem doskonale uzupełnią nasze świąteczne menu.
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7029
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6088
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1792
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7029
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6088
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1792
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, dodając do wody 1 łyżkę soli. Sól ułatwi nam obieranie jajek, skorupka będzie ładnie odchodzić od białka. Ugotowane jaja zalewamy zimną wodą, i odstawiamy na kilka minut, po tym czasie zmieniamy wodę i ponownie odstawiamy, najlepiej na 10- 15 minut. Wylewamy wodę i obieramy jajka. Obrane jajka kroimy na połówki. Z jajek wyjmujemy żółtka, z których dwa lub trzy możemy wykorzystać do farszu.
Przygotowanie farszu: Pieczarki i cebulę myjemy, obieramy, kroimy w drobną kosteczkę. Rozdrobnione grzybki i cebulę podsmażamy na patelni z dodatkiem 2 łyżek wody i przypraw. Gdy pieczarki i cebula lekko się zrumienią, odstawiamy farsz do wystudzenia. Zimne grzyby łączymy z majonezem i żółtkami startymi na tarce o drobnych oczkach. Całość mieszamy do połączenia składników. Połówki jajek wypełniamy farszem, układamy na półmisku, dekorujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego.