Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne wielkanocne jajka wypełnione aromatycznym farszem. Prosty przepis z włoskim akcentem.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 104
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 56
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 104
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 56
Składniki
Ugotowane jajka przecinamy na pół. Oddzielamy żółtka od białek.
Pomidora obieramy ze skórki. Usuwamy pestki.
Mozzarellę i miąższ pomidora kroimy w kosteczkę.
Żółtka kruszymy, przekładamy do miseczki. Dodajemy pokrojoną mozzarellę i pomidora. Całość polewamy odrobiną oliwy i doprawiamy szczyptą ziół prowansalskich. Mieszamy.
Przygotowanym farszem napełniamy białka jaj. Gotową przystawkę schładzamy w lodówce. Smacznego!