Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna to zdecydowanie najbardziej zielona pora roku, dlatego kolor dodający nadziei powinien znaleźć się także na naszych stołach. Te jajka faszerowane szpinakiem wprowadzą ciekawy akcent podczas wielkanocnego śniadania, a ich łagodny i kremowy smak sprawi, że po tę wiosenną przekąskę sięgną także dzieci. Same jajka możesz ugotować z wyprzedzeniem, jednak farsz przygotuj tuż przed podaniem przystawki.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Składniki
Ugotuj jajka na twardo w osolonej wodzie, po czym ostudź i obierz. Przetnij na połowy, ostrożnie wyjmij żółtka i przełóż je do miski. Do żółtek dodaj umyty i osuszony szpinak, ser, drobno posiekany czosnek i natkę pietruszki, sok z cytrusa, oliwę, sól oraz czarny pieprz, a na koniec obrane i pozbawione pestki awokado. Zmiksuj całość na jednolitą masę i przełóż ją do rękawa cukierniczego. Pamiętaj, aby awokado dorzucić na końcu, aby nie zaczęło ciemnieć.
Tak przygotowanym farszem nadziewaj białka jaj i układaj na ozdobnym talerzu. Jajka faszerowane szpinakiem udekoruj młodymi listkami i od razu podawaj.