Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby z burakami i szpinakiem. Świetne sprawdzą się na wielkanocnym stole, ale także na każdej imprezie.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11142
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4011
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42733
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 475
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 323
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11142
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4011
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42733
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 475
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 323
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na połówki. Żółtka wydrążyć i podzielić na dwie porcje.
Jajka faszerowane szpinakiem: Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i gałkę. Smażyć ok. 2 minut, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Całkowicie wystudzić. Połowę żółtek rozetrzeć na gładką masę z majonezem. Dodać szpinak i zblendować na gładką pastę.
Jajka faszerowane burakami: Żółtka rozetrzeć widelcem z majonezem i chrzanem na gładką masę. Dodać starte na tarce na drobnych oczkach buraki, doprawić solą, pieprzem i wymieszać. Farsze przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką (otwarta gwiazda Wilton - M1) i faszerować połówki białek. Przed podaniem posypać rzeżuchą.
Rady: Dla podkręcenia smaku możecie dodać do farszów świeże zioła. Do farszu szpinakowego świetnie sprawdzi się bazylia czy pietruszka, do buraczkowego koperek lub szczypiorek.