Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby z burakami i szpinakiem. Świetne sprawdzą się na wielkanocnym stole, ale także na każdej imprezie.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na połówki. Żółtka wydrążyć i podzielić na dwie porcje.
Jajka faszerowane szpinakiem: Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i gałkę. Smażyć ok. 2 minut, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Całkowicie wystudzić. Połowę żółtek rozetrzeć na gładką masę z majonezem. Dodać szpinak i zblendować na gładką pastę.
Jajka faszerowane burakami: Żółtka rozetrzeć widelcem z majonezem i chrzanem na gładką masę. Dodać starte na tarce na drobnych oczkach buraki, doprawić solą, pieprzem i wymieszać. Farsze przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką (otwarta gwiazda Wilton - M1) i faszerować połówki białek. Przed podaniem posypać rzeżuchą.
Rady: Dla podkręcenia smaku możecie dodać do farszów świeże zioła. Do farszu szpinakowego świetnie sprawdzi się bazylia czy pietruszka, do buraczkowego koperek lub szczypiorek.