Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby z burakami i szpinakiem. Świetne sprawdzą się na wielkanocnym stole, ale także na każdej imprezie.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 101
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4781
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 100
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 101
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4781
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 100
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na połówki. Żółtka wydrążyć i podzielić na dwie porcje.
Jajka faszerowane szpinakiem: Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i gałkę. Smażyć ok. 2 minut, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Całkowicie wystudzić. Połowę żółtek rozetrzeć na gładką masę z majonezem. Dodać szpinak i zblendować na gładką pastę.
Jajka faszerowane burakami: Żółtka rozetrzeć widelcem z majonezem i chrzanem na gładką masę. Dodać starte na tarce na drobnych oczkach buraki, doprawić solą, pieprzem i wymieszać. Farsze przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką (otwarta gwiazda Wilton - M1) i faszerować połówki białek. Przed podaniem posypać rzeżuchą.
Rady: Dla podkręcenia smaku możecie dodać do farszów świeże zioła. Do farszu szpinakowego świetnie sprawdzi się bazylia czy pietruszka, do buraczkowego koperek lub szczypiorek.