Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pysznie nafaszerowane jajka , farszem z pieczarek połączonych z serkiem topionym i ugotowanymi żółtkami. Pychotka.
garnek, nóż, patera, patelnia,
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 183
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 114
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 183
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 114
Składniki
Cebulę obrać drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Do zeszklonej cebuli dodać drobno pokrojone pieczarki. Dusić aż pieczarki zmiękną, doprawić solą, pod koniec smażenia dodać serek topiony wymieszać. Przestudzić . Ugotować jajka na twardo. Po ugotowaniu jajka od razu przepłukać zimną wodą, a następnie obrać. Jajka przekroić wzdłuż na połówki , wyjąć żółtka, żółtka rozgnieść widelcem na gładką masę dodać do usmażonych pieczarek dokładnie wymieszać doprawi do smaku pieprzem i solą. Tak przygotowany farsz nakładać łyżeczką na połówki jajek, ozdobić kleksem majonezu wymieszanym z tartym chrzanem. Na paterze rozłożyć mix kiełków i ułożyć połówki jajek. Smacznego.