Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli marzysz o eleganckim stole podczas przyjęcie, przygotuj te jajka koktajlowe. Delikatne skorupki wypełnione kremowym nadzieniem z wędzonego łososia, serka kanapkowego i suszonych pomidorów to połączenie smaku i stylu, które zachwyci każdego gościa. Dzięki użyciu rękawa cukierniczego przekąski wyglądają jak małe arcydzieła, a dekoracyjne dodatki nadają prawdziwego koktajlowego szyku. Pamiętaj, aby faszerować jajka tuż przed podaniem, aby zapewnić przystawce maksymalnie doskonałą formę i świeżość.
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 120
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 129
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 102
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 89
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 120
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 129
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 102
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 89
Składniki
Jajka ugotuj na twardo (7-8 minut), po czym wystudź i obierz do połowy. Natnij wierzch jajka w taki sposób, aby móc wyjąć z niego żółtko bez uszkodzenia całego jajka. Podobnie postępuj z resztą jajek. Przełóż żółtka do miski i rozgnieć widelcem. Do kielicha blendera włóż wędzonego łososia, suszone pomidory, serek kanapkowy i zmiel na jednolitą, kremową masę. Następnie dodaj żółtka i ponownie zmiksuj. W razie potrzeby dodaj łyżkę majonezu, aby uzyskać ładną kremowość pasty. Dopraw chili lub czarnym pieprzem. Możesz także użyć soli, choć wędzony łosoś i suszone pomidory mają dość słony smak. Przełóż nadzienie do rękawa cukierniczego i faszeruj nim jajka.
Aby jajka się nie przewróciły, wysyp na talerzyk sól morską i układaj na tym nadziewane skorupki. Wierzch udekoruj oliwkami, wędzonym łososiem lub piklami. Dorzuć odrobinę natki pietruszki. Wbij widelczyki i gotowe.
Jajka możesz ugotować nawet dzień wcześniej i przechowywać w lodówce, jednak samo nadziewanie musi nastąpić zaraz przed podaniem przystawki na stół. Tylko wtedy jajka koktajlowe będą pyszne, apetyczne i nie wyschną.