Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli marzysz o eleganckim stole podczas przyjęcie, przygotuj te jajka koktajlowe. Delikatne skorupki wypełnione kremowym nadzieniem z wędzonego łososia, serka kanapkowego i suszonych pomidorów to połączenie smaku i stylu, które zachwyci każdego gościa. Dzięki użyciu rękawa cukierniczego przekąski wyglądają jak małe arcydzieła, a dekoracyjne dodatki nadają prawdziwego koktajlowego szyku. Pamiętaj, aby faszerować jajka tuż przed podaniem, aby zapewnić przystawce maksymalnie doskonałą formę i świeżość.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16946
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24719
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16946
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24719
Składniki
Jajka ugotuj na twardo (7-8 minut), po czym wystudź i obierz do połowy. Natnij wierzch jajka w taki sposób, aby móc wyjąć z niego żółtko bez uszkodzenia całego jajka. Podobnie postępuj z resztą jajek. Przełóż żółtka do miski i rozgnieć widelcem. Do kielicha blendera włóż wędzonego łososia, suszone pomidory, serek kanapkowy i zmiel na jednolitą, kremową masę. Następnie dodaj żółtka i ponownie zmiksuj. W razie potrzeby dodaj łyżkę majonezu, aby uzyskać ładną kremowość pasty. Dopraw chili lub czarnym pieprzem. Możesz także użyć soli, choć wędzony łosoś i suszone pomidory mają dość słony smak. Przełóż nadzienie do rękawa cukierniczego i faszeruj nim jajka.
Aby jajka się nie przewróciły, wysyp na talerzyk sól morską i układaj na tym nadziewane skorupki. Wierzch udekoruj oliwkami, wędzonym łososiem lub piklami. Dorzuć odrobinę natki pietruszki. Wbij widelczyki i gotowe.
Jajka możesz ugotować nawet dzień wcześniej i przechowywać w lodówce, jednak samo nadziewanie musi nastąpić zaraz przed podaniem przystawki na stół. Tylko wtedy jajka koktajlowe będą pyszne, apetyczne i nie wyschną.