Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka koperkowe to delikatne i wykwintne danie, pełne ziołowego aromatu. Awokado wspaniale chłonie smak koperku, a ocet dodaje przyjemnej nuty kwaskowatości, która sprawia, że z pewnością jajka te nie są nudne. Nie mogło także zabraknąć oczywiście wędzonego łososia, który podkreśla całość i dodaje jej elegancji. To danie świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole i nie tylko.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 66
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 60
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 77
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 38
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 66
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 60
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 77
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 38
Składniki
Jajka ugotuj na twardo z dodatkiem octu. Ostudź je i delikatnie obierz, a następnie wydrąż żółtka.
Żółtka przenieś do misy robota kuchennego. Dołóż także: majonez, obrane awokado, ocet, musztardę, sos Worcestershire i przyprawy.
Z koperku odłóż połowę, a z niej kolejną 1 gałązkę – tę użyjesz do późniejszej dekoracji. Pierwszą połowę koperku włóż do misy robota kuchennego.
Zawartość misy zmiksuj na gładką i jednolitą masę.
Drugą połowę koperku bardzo drobno posiekaj. Dodaj go do przygotowanej wcześniej masy i całość wymieszaj.
Jajka wypełnij przygotowaną pastą. Na wierzchu rozłóż równomiernie po kawałku wędzonego łososia. Udekoruj fragmentami odłożonej wcześniej gałązki koperku.
Jajka koperkowe podawaj od razu po przyrządzeniu lub po schłodzeniu w lodówce, najlepiej z dodatkiem plasterków cytryny do polania sokiem, w razie potrzeby.