Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka koperkowe to delikatne i wykwintne danie, pełne ziołowego aromatu. Awokado wspaniale chłonie smak koperku, a ocet dodaje przyjemnej nuty kwaskowatości, która sprawia, że z pewnością jajka te nie są nudne. Nie mogło także zabraknąć oczywiście wędzonego łososia, który podkreśla całość i dodaje jej elegancji. To danie świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole i nie tylko.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29320
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2887
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 158
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18699
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 729
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29320
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2887
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 158
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18699
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 729
Składniki
Jajka ugotuj na twardo z dodatkiem octu. Ostudź je i delikatnie obierz, a następnie wydrąż żółtka.
Żółtka przenieś do misy robota kuchennego. Dołóż także: majonez, obrane awokado, ocet, musztardę, sos Worcestershire i przyprawy.
Z koperku odłóż połowę, a z niej kolejną 1 gałązkę – tę użyjesz do późniejszej dekoracji. Pierwszą połowę koperku włóż do misy robota kuchennego.
Zawartość misy zmiksuj na gładką i jednolitą masę.
Drugą połowę koperku bardzo drobno posiekaj. Dodaj go do przygotowanej wcześniej masy i całość wymieszaj.
Jajka wypełnij przygotowaną pastą. Na wierzchu rozłóż równomiernie po kawałku wędzonego łososia. Udekoruj fragmentami odłożonej wcześniej gałązki koperku.
Jajka koperkowe podawaj od razu po przyrządzeniu lub po schłodzeniu w lodówce, najlepiej z dodatkiem plasterków cytryny do polania sokiem, w razie potrzeby.