Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka koperkowe to delikatne i wykwintne danie, pełne ziołowego aromatu. Awokado wspaniale chłonie smak koperku, a ocet dodaje przyjemnej nuty kwaskowatości, która sprawia, że z pewnością jajka te nie są nudne. Nie mogło także zabraknąć oczywiście wędzonego łososia, który podkreśla całość i dodaje jej elegancji. To danie świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole i nie tylko.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Jajka ugotuj na twardo z dodatkiem octu. Ostudź je i delikatnie obierz, a następnie wydrąż żółtka.
Żółtka przenieś do misy robota kuchennego. Dołóż także: majonez, obrane awokado, ocet, musztardę, sos Worcestershire i przyprawy.
Z koperku odłóż połowę, a z niej kolejną 1 gałązkę – tę użyjesz do późniejszej dekoracji. Pierwszą połowę koperku włóż do misy robota kuchennego.
Zawartość misy zmiksuj na gładką i jednolitą masę.
Drugą połowę koperku bardzo drobno posiekaj. Dodaj go do przygotowanej wcześniej masy i całość wymieszaj.
Jajka wypełnij przygotowaną pastą. Na wierzchu rozłóż równomiernie po kawałku wędzonego łososia. Udekoruj fragmentami odłożonej wcześniej gałązki koperku.
Jajka koperkowe podawaj od razu po przyrządzeniu lub po schłodzeniu w lodówce, najlepiej z dodatkiem plasterków cytryny do polania sokiem, w razie potrzeby.