Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliczne żółte jajeczka i z pysznym nadzieniem. Polecam nie tylko na Wielkanoc.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 134
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 134
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać. Do garnuszka nalać 1,5 - 2 szklanki przegotowanej gorącej wody. Dodać ocet, cukier, sól, kurkumę i rozmieszać. Włożyć jajka, muszą być całkiem zanurzone i pozostawić na noc. Jajka poprzekrawać na pół i wyjąć żółtka. Awokado przekroić, usunąć pestkę. Miąższ i żółtka rozgnieść widelcem. Dodać drobniutko posiekaną rzeżuchę, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Takim farszem napełnić białka i udekorować np. natką pietruszki. Smacznego.