Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszym domu od wielu lat jajka z farszem pieczarkowym są obowiązkowym daniem na Wielkanoc. Lubią je i dorośli i dzieci. To jedno z najsmaczniejszych nadzień do jajek i co ważne, jest bardzo szybkie w przygotowaniu.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 202
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 619
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16968
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 892
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 202
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 619
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16968
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 892
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na połówki wzdłuż. Wydrążamy żółtka, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem na „żwirek”, czyli niezbyt drobno.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażymy do zeszklenia. Pieczarki również drobno kroimy i dorzucamy do zeszklonej cebuli. Przyprawiamy całość pieprzem i solą. Smażymy około15 minut. Do lekko przestudzonych pieczarek dodajemy pietruszkę i łączymy je z żółtkami
Nakładamy farsz do białek. Na każde jajko dajemy kleks majonezu. Jajka z farszem pieczarkowym gotowe!