Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna przystawka na urodziny, na imprezę. Szybka do zrobienia. Fajnie się prezentuje i smakuje. Bardzo wam ją polecam.
Garnek, miska, nóż, deska
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 8
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 456
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 838
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 219
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 8
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 456
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 838
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 219
Składniki
Do wody dodać szczyptę soli przy gotowaniu jajek. Ugotować na twardo. Ugotowane jajka przekroić na pół. Wydrążamy żółtka. Do żółtek dodajemy 1 łyżeczkę majonezu i sok z ogórków aby powstała gęsta masa. Tą masą wypełniamy dołki jajek. Po wypełnieniu kładziemy na każde jajko po trzy listki rukoli. Łososia kroimy w drobną kosteczkę, uważając przy tym na ości (wyciągnąć je), do łososia dodajemy drugą łyżeczkę majonezu i śmietanę 18% .Wyrabiamy na gęstą masę. Formujemy z tego małe podłużne kotleciki i kładziemy je na jajko. Na wierzchu robimy zygzaki z majonezu i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.