Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka pod pierzynką świetnie się prezentują na świątecznym stole. Przygotujesz je w dwóch wersjach – z pieczarkami marynowanymi i łososiem wędzonym.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 827
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 827
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1430
Składniki
Ugotowane jajka obierz i przekrój na pół. Oddziel żółtka – po 4 żółtka przeznacz do każdej wersji farszu. Ułóż połówki białek na półmisku.
Przygotuj pierwszą pierzynkę. Posiekaj bardzo drobno szynkę, pieczarki marynowane, cebulę, ogórka i szczypiorek.
W misce rozgnieć 4 żółtka widelcem, dodaj majonez, sok z cytryny i wszystkie posiekane składniki. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Nakładaj porcje farszu na połówki jajek. Udekoruj świeżym koperkiem.
Teraz zrób drugą pierzynkę. Posiekaj wędzonego łososia, cebulę, ogórka i szczypiorek. W osobnej misce rozgnieć pozostałe 4 żółtka z majonezem, a następnie dodaj przygotowane składniki. Wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Nałóż farsz na jajka i posyp startym serem.
Ułóż jajka pod pierzynką na ozdobnym półmisku.