Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka pod pierzynką świetnie się prezentują na świątecznym stole. Przygotujesz je w dwóch wersjach – z pieczarkami marynowanymi i łososiem wędzonym.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 23969
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1064
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4383
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1167
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1314
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4351
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 23969
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1064
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4383
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1167
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1314
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4351
Składniki
Ugotowane jajka obierz i przekrój na pół. Oddziel żółtka – po 4 żółtka przeznacz do każdej wersji farszu. Ułóż połówki białek na półmisku.
Przygotuj pierwszą pierzynkę. Posiekaj bardzo drobno szynkę, pieczarki marynowane, cebulę, ogórka i szczypiorek.
W misce rozgnieć 4 żółtka widelcem, dodaj majonez, sok z cytryny i wszystkie posiekane składniki. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Nakładaj porcje farszu na połówki jajek. Udekoruj świeżym koperkiem.
Teraz zrób drugą pierzynkę. Posiekaj wędzonego łososia, cebulę, ogórka i szczypiorek. W osobnej misce rozgnieć pozostałe 4 żółtka z majonezem, a następnie dodaj przygotowane składniki. Wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Nałóż farsz na jajka i posyp startym serem.
Ułóż jajka pod pierzynką na ozdobnym półmisku.