Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka pod pierzynką świetnie się prezentują na świątecznym stole. Przygotujesz je w dwóch wersjach – z pieczarkami marynowanymi i łososiem wędzonym.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1859
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5662
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5641
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1859
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5662
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5641
Składniki
Ugotowane jajka obierz i przekrój na pół. Oddziel żółtka – po 4 żółtka przeznacz do każdej wersji farszu. Ułóż połówki białek na półmisku.
Przygotuj pierwszą pierzynkę. Posiekaj bardzo drobno szynkę, pieczarki marynowane, cebulę, ogórka i szczypiorek.
W misce rozgnieć 4 żółtka widelcem, dodaj majonez, sok z cytryny i wszystkie posiekane składniki. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Nakładaj porcje farszu na połówki jajek. Udekoruj świeżym koperkiem.
Teraz zrób drugą pierzynkę. Posiekaj wędzonego łososia, cebulę, ogórka i szczypiorek. W osobnej misce rozgnieć pozostałe 4 żółtka z majonezem, a następnie dodaj przygotowane składniki. Wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Nałóż farsz na jajka i posyp startym serem.
Ułóż jajka pod pierzynką na ozdobnym półmisku.