Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kolejny przepis na pyszne wielkanocne jajka. Tym razem zaproponuję Wam jajka przepiórcze, które są zdecydowanie mniej popularne niż te kurze. Małe, urocze, skąpane w pysznym chrzanowym sosie będą wspaniałym daniem na waszym wielkanocnym stole. Jeśli zostanie Wam sos polecam przelać go do słoika, zapasteryzować i odstawić do lodówki. Przyda się np. do niedzielnego obiadu.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 310
Królowa grilla :)
Odsłon: 97
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 75
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 310
Królowa grilla :)
Odsłon: 97
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 75
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
W garnuszku gotujemy wodę, a następnie przez 4 minuty gotujemy jajka. Po tym czasie przekładamy je do zimnej wody, do ostygnięcia. W rondelku roztapiamy masło, a następnie przesmażamy mąkę. Wlewamy bulion i zagotowujemy całość mieszając aby nie było grudek. Następnie sos zaprawiamy śmietaną i dodajemy chrzan. Całość doprawimy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na talerzu rozsmarowujemy kilka łyżek sosu, układamy przekrojone na pół i wcześnej obrane jajka przepiórcze. Możemy polać je resztą sosu.