Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na początek coś lekkiego z moich stron ;-)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Z surowych jajek oddzielić żółtka od białek , ubić sztywna pianę z białek.
Do miski przesiać mąkę , dodać żółtka ,wlać mleko , stopione masło , posolić i dokładnie wymieszać.
Dodać pianę z białek , ostrożnie wymieszać (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany)
Obrane ze skorupek jajka przekroić wzdłuż na pół , każdą połówkę zanurzać w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor , ozdobić natką pietruszki i można pałaszować ;-)