Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na początek coś lekkiego z moich stron ;-)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93540
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2643
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1591
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2250
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93540
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2643
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1591
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2250
Składniki
Z surowych jajek oddzielić żółtka od białek , ubić sztywna pianę z białek.
Do miski przesiać mąkę , dodać żółtka ,wlać mleko , stopione masło , posolić i dokładnie wymieszać.
Dodać pianę z białek , ostrożnie wymieszać (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany)
Obrane ze skorupek jajka przekroić wzdłuż na pół , każdą połówkę zanurzać w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor , ozdobić natką pietruszki i można pałaszować ;-)