Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Cebulę obrać,pokroić w plasterki.
Do garnka wlać 5 szklanek wody,dodać sól,listki laurowe,ziarenka pieprzu,gorczycę i cebulę,zagotować,włożyć jajka i gotować 12 minut.
Jajka wyjąć z wywaru,zalać zimną wodą,natłuc skorupki,tak żeby popękały.
Wywar ostudzić.
Jajka przełożyć do dużego słoja,zalać wywarem,pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 dni.
Podawać z chrzanem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

olo1 27 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
ok jak będę jeszcze robiła to dorzucę fotki :) pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 27 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Przepis jest ciekawy,ale szkoda,ze nie dalas zdjecia!Latwiej cos zrobic jak sie widzi przynajmniej efekt...0 Kto głosował? | Odpowiedz