Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 713
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 713
Składniki
Cebulę obrać,pokroić w plasterki.
Do garnka wlać 5 szklanek wody,dodać sól,listki laurowe,ziarenka pieprzu,gorczycę i cebulę,zagotować,włożyć jajka i gotować 12 minut.
Jajka wyjąć z wywaru,zalać zimną wodą,natłuc skorupki,tak żeby popękały.
Wywar ostudzić.
Jajka przełożyć do dużego słoja,zalać wywarem,pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 dni.
Podawać z chrzanem.