Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 179 Ocena: 835

Dodano:

Odsłon: 346

Jajka w majonezowo-jogurtowym sosie tatarskim.

Składniki

  • Jajko kurze 4 szt.
  • Majonez 1 łyżka
  • Jogurt naturalny typu greckiego 2 łyżki
  • Ogórek konserwowy duży 2 szt.
  • Cebula biała mała 1 szt.
  • Ocet spirytusowy 1 łyżeczka
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajka w sosie tatarskim

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać, przekroić na połówki i ułożyć na półmisku.

  2. Ogórki i cebulę drobno posiekać, dodać majonez, jogurt, ocet, sól i pieprz do smaku i wymieszać.

  3. Przygotowanym w etapie 2 sosem polać jajka i gotowe :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń