Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie kapary, to ten sos na pewno Wam posmakuje, jest idealny do jajek, ale nie tylko. Jajka w sosie z kaparami idealnie sprawdzą się na wielkanocnym stole, swoim smakiem zachwycą Waszych gości. Spróbujcie koniecznie, to bardzo proste i smaczne danie.
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 407
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 407
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół. Majonez, śmietanę i musztardę wymieszać w misce. Dodać odsączone kapary, ogórka utartego na dużych oczkach i szczypiorek. Przyprawić solą, pieprzem i wymieszać. Gotowy sos przełożyć na półmisek na sos wyłożyć przekrojone jajka. Wierzch posypać szczypiorkiem.