Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka z farszem szynkowym

Jajka z farszem szynkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9410

Dodano:

Odsłon: 12966

Najlepsze przekąski to takie, które można zrobić szybko i ze składników zawsze obecnych w naszych zapasach:). Faszerowane jajka choć wydają się tematem oklepanym zawsze cieszą się popularnością na domowych imprezach.

Składniki

  • 5 jajek
  • 200g dobrej jakości wędliny
  • 2 płaskie łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz, chilli w płatkach
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, oddzielamy białka od żółtek.

  2. W misce mieszamy ze sobą: posiekaną drobno wędlinę, majonez, żółtka, sól, pieprz i chilli.

  3. Białka układamy na półmisku, na każde nakładamy farsz. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń