Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka na wielkanocny stół....
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 16992
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2448
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4617
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1773
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 16992
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2448
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4617
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1773
Składniki
Jajka ugotowac na twardo. Wystudzić. Obrać ze skorupki, przekroić na połówki, ostrożnie wyjąć żółtka. Żółtka przełożyć do miseczki, ugnieść najlepiej widelcem z dodatkiem łyżki majonezu.
Łososia pokroić na jak najmniejsze kawałeczki, dorzucić do masy z żółtek, dosypać koperk. Wymieszać, doprawić pieprzem i solą (ostrożnie, gdyż łosoś sam w sobie jest słony).
Do każdej połówki jajka nałożyć trochę majonezu, z masy z żółtek i łososia , najlepiej małą łyżeczką, formować kulki. Ułożyć na białku. Posypać ostrą papryką.
Do farszu możemy użyć jeszcze skórkę otartą z cytryny.