Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka na wielkanocny stół....
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7623
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 65
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258143
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7623
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 65
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258143
Składniki
Jajka ugotowac na twardo. Wystudzić. Obrać ze skorupki, przekroić na połówki, ostrożnie wyjąć żółtka. Żółtka przełożyć do miseczki, ugnieść najlepiej widelcem z dodatkiem łyżki majonezu.
Łososia pokroić na jak najmniejsze kawałeczki, dorzucić do masy z żółtek, dosypać koperk. Wymieszać, doprawić pieprzem i solą (ostrożnie, gdyż łosoś sam w sobie jest słony).
Do każdej połówki jajka nałożyć trochę majonezu, z masy z żółtek i łososia , najlepiej małą łyżeczką, formować kulki. Ułożyć na białku. Posypać ostrą papryką.
Do farszu możemy użyć jeszcze skórkę otartą z cytryny.