Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane jajka to częsta przekąska w naszym domu, którą przygotowujemy na różne okazje okolicznościowe . Nadziewamy je różnym farszem np. grzybowym, rybnym czy serowym. Dzisiaj jajka przygotowałam z nadzieniem serowym , smaczne i szybkie w przygotowaniu.
garnek, nóż, widelec, miska,
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 799
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7055
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8655
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 325
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 799
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7055
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8655
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 325
Składniki
Jajka ugotować na twardo , ugotowane na twardo jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka i włożyć je do miski. Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać twarożek naturalny delikatny, gęstą śmietanę, wszystko wymieszać na gładką masę. Do masy dodać zmiażdżone, roztarte z solą ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku , całość dokładnie wymieszać do połączenia składników, przełożyć do szprycy i wycisnąć masę do wydrążonych białek. Jajka udekorować dodatkowo rozetką majonezu, posypać słodką papryką czerwoną oraz posiekanym szczypiorkiem. Smacznego.
Ugotowane na twardo jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka.
Żółtka włożyć do miski , rozdrobnić widelcem, dodać twarożek naturalny delikatny, gęstą śmietanę, wszystko wymieszać na gładką masę. Do masy dodać zmiażdżone, roztarte ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku , całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Gotową masę przełożyć do szprycy i wycisnąć do przygotowanych białek.
Jajka udekorować dodatkowo rozetką majonezu, posypać słodką papryką czerwoną oraz posiekanym szczypiorkiem.