Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane jajka to częsta przekąska w naszym domu, którą przygotowujemy na różne okazje okolicznościowe . Nadziewamy je różnym farszem np. grzybowym, rybnym czy serowym. Dzisiaj jajka przygotowałam z nadzieniem serowym , smaczne i szybkie w przygotowaniu.
garnek, nóż, widelec, miska,
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 247
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2578
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1833
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3536
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28626
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 247
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2578
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1833
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3536
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28626
Składniki
Jajka ugotować na twardo , ugotowane na twardo jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka i włożyć je do miski. Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać twarożek naturalny delikatny, gęstą śmietanę, wszystko wymieszać na gładką masę. Do masy dodać zmiażdżone, roztarte z solą ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku , całość dokładnie wymieszać do połączenia składników, przełożyć do szprycy i wycisnąć masę do wydrążonych białek. Jajka udekorować dodatkowo rozetką majonezu, posypać słodką papryką czerwoną oraz posiekanym szczypiorkiem. Smacznego.
Ugotowane na twardo jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka.
Żółtka włożyć do miski , rozdrobnić widelcem, dodać twarożek naturalny delikatny, gęstą śmietanę, wszystko wymieszać na gładką masę. Do masy dodać zmiażdżone, roztarte ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku , całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Gotową masę przełożyć do szprycy i wycisnąć do przygotowanych białek.
Jajka udekorować dodatkowo rozetką majonezu, posypać słodką papryką czerwoną oraz posiekanym szczypiorkiem.