Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, świeże i proste.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8479
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2971
Polecam.
Odsłon: 1725
Polecam.
Odsłon: 499
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8479
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2971
Polecam.
Odsłon: 1725
Polecam.
Odsłon: 499
Składniki
Kromki chleba posmarować z każdej strony olejem. Najlepiej zrobić to pędzelkiem. Na suchej patelni usmażyć kromki chleba z każdej strony na złoty kolor. Następnie wydrążyć na środku dziurę w kształcie koła. Do środka wbić jajko, posolić, popieprzyć i przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Smażyć na średnim ogniu około 3-4 minuty.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w drobną kostkę. Odsączyć nadmiar soku ( najlepiej na sitku). Dymkę pokroić w krążki. W misce połączyć pomidory i dymkę. Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek. Doprawić świeżo mielonym pieprzem i solą morską. Usmażone chlebki wyłożyć na talerz, obłożyć po bokach pomidorową salsą, albo podać salsę obok.