Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dekoracyjna i pyszna przekąska dla wielbicieli sushi i owoców morza. Doskonała na spotkania towarzyskie, sylwestrowy wieczór, kolację we dwoje. Tylko od Waszej fantazji zależy, co znajdzie się wewnątrz pysznych pszennych placków. Zachęcam do zabawy z różnymi składnikami; na pewno za każdym razem będzie smacznie, kolorowo i zaskakująco.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1649
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1422
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1440
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1562
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1649
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1422
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1440
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1562
Składniki
Każdy z placków posmarować po całości z jednej strony serkiem. Umyte warzywa pokroić w słupki, łososia podzielić na mniejsze kawałki, koper na gałązki. Doprawić pieprzem, choć niekoniecznie. Układać rybę i warzywa rzędami wzdłuż tortilli, zostawiając odrobinę miejsca przy krawędzi, która będzie zewnętrzna po zrolowaniu.
Ściśle zrolować każdy z placków, zawinąć pojedynczo w folię aluminiową lub spożywczą, schładzać w lodówce minimum 2 godziny (można zostawić na całą noc). Po wyjęciu pokroić w poprzek na około jedno centymetrowe porcje. Podawać z sosem chilli lub sojowym. Smacznego :-)