Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dekoracyjna i pyszna przekąska dla wielbicieli sushi i owoców morza. Doskonała na spotkania towarzyskie, sylwestrowy wieczór, kolację we dwoje. Tylko od Waszej fantazji zależy, co znajdzie się wewnątrz pysznych pszennych placków. Zachęcam do zabawy z różnymi składnikami; na pewno za każdym razem będzie smacznie, kolorowo i zaskakująco.
Każdy z placków posmarować po całości z jednej strony serkiem. Umyte warzywa pokroić w słupki, łososia podzielić na mniejsze kawałki, koper na gałązki. Doprawić pieprzem, choć niekoniecznie.
Układać rybę i warzywa rzędami wzdłuż tortilli, zostawiając odrobinę miejsca przy krawędzi, która będzie zewnętrzna po zrolowaniu.
Ściśle zrolować każdy z placków, zawinąć pojedynczo w folię aluminiową lub spożywczą, schładzać w lodówce minimum 2 godziny (można zostawić na całą noc). Po wyjęciu pokroić w poprzek na około jedno centymetrowe porcje. Podawać z sosem chilli lub sojowym.
Smacznego :-)
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1646
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17450
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 406
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7675
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1646
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17450
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 406
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7675
Składniki
Każdy z placków posmarować po całości z jednej strony serkiem. Umyte warzywa pokroić w słupki, łososia podzielić na mniejsze kawałki, koper na gałązki. Doprawić pieprzem, choć niekoniecznie. Układać rybę i warzywa rzędami wzdłuż tortilli, zostawiając odrobinę miejsca przy krawędzi, która będzie zewnętrzna po zrolowaniu.
Ściśle zrolować każdy z placków, zawinąć pojedynczo w folię aluminiową lub spożywczą, schładzać w lodówce minimum 2 godziny (można zostawić na całą noc). Po wyjęciu pokroić w poprzek na około jedno centymetrowe porcje. Podawać z sosem chilli lub sojowym. Smacznego :-)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szybki tost
Przekąski
Wrapy z kurczakiem
Przekąski
Ciasto francuskie z mięsem mielonym
Przekąski
Pomidory z mozzarellą z grilla
Szybki tost
Jak spieszę się a chcę zjeść coś dobrego przed wyjściem to mam swojego pewnia...
Odsłon: 48
Wrapy z kurczakiem
Wrapy to sprawdzony pomysł na letni, szybki obiad. Są uwielbiane przez wszyst...
Odsłon: 337