Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z książki "Kuchnia dwudziestolecia - co i jak jadano". Smaker podesłał więc korzystamy.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22440
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14546
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4493
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43658
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 565
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 543
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22440
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14546
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4493
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43658
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 565
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 543
Składniki
Z kabaczka odciąłem wzdłuż pasek szerokości 2 palców. Łyżką usunąłem ziarna i część miąższu, przygotowując miejsce na farsz. Obrałem pieczarki, opłukałem, pokroiłem w dość drobna kostkę. Cebulę obrałem, posiekałem. Na patelni rozpuściłem łyżkę masła, udusiłem pieczarki i cebulę. Ugotowałem ryż, połączyłem z pieczarkami i cebula, doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Tak przygotowanym farszem nadziałem kabaczek. Wycięty otwór przykryłem usuniętą wcześniej częścią kabaczka. Obwiązałem nićmi. Ułożyłem kabaczek w naczyniu żaroodpornym, podlałem wodą, polałem łyżką rozpuszczonego masła. Wstawiłem do rozgrzanego piekarnika, zapiekałem około 45 minut w temperaturze 180 stopni C. Sos : pomidory sparzyłem, zdjąłem skórkę. Pokroiłem na ćwiartki. Na patelni rozgrzałem masło, włożyłem pomidory, dusiłem, aż się rozpadły. Zaprawiłem pulpę pomidorową mąką. Doprawiłem solą i pieprzem. Gotowy kabaczek pokroiłe na grube plastry, polałem sosem pomidorowym.