Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pnaierowany kabaczek w ziołach
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45718
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23170
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45718
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23170
Składniki
Kabaczki umyj i potnij w jednakowe krążki. Wytnij gniazda nasienne ze środka. Pocięte krążki rozłóż na desce i posyp przyprawami, skórką z cytryny, solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem z dwóch stron. Wsyp bułkę tartą do talerzyka, w drugim talerzyku roztrzep jaja. Rozgrzej olej. Krążki kabaczka zanurz najpierw w roztrzepanym jajku potem w bułce tartej. Układaj na rozgrzanym oleju. Smaż na rumiano w obu stron. Odsącz usmażone krążki kabaczka na papierowym ręczniku. Przełóż jogurt do miseczki, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wciśnij sok z cytryny i odpraw solą i pieprzem. Wymieszaj, Kabaczka podałam z sosem jogurtowym.