Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pnaierowany kabaczek w ziołach
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 845
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 845
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Składniki
Kabaczki umyj i potnij w jednakowe krążki. Wytnij gniazda nasienne ze środka. Pocięte krążki rozłóż na desce i posyp przyprawami, skórką z cytryny, solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem z dwóch stron. Wsyp bułkę tartą do talerzyka, w drugim talerzyku roztrzep jaja. Rozgrzej olej. Krążki kabaczka zanurz najpierw w roztrzepanym jajku potem w bułce tartej. Układaj na rozgrzanym oleju. Smaż na rumiano w obu stron. Odsącz usmażone krążki kabaczka na papierowym ręczniku. Przełóż jogurt do miseczki, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wciśnij sok z cytryny i odpraw solą i pieprzem. Wymieszaj, Kabaczka podałam z sosem jogurtowym.