Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18993
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19907
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18993
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19907
Składniki
kalafior dzielimy na cząstki, układamy w naczyniu żaroodpornym, przyprawiamy(sól,pieprz) , skrapiamy oliwą ,przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy 15 minut w piekarniku -temp 200 stopni. nastepnie zdejmujemy folię i posypujemy parmezanem, zgniecionym czosnkiem i bułką tartą, ponownie zapiekamy aż bułka się zezłoci. kalafior ma być chrupiący-lekko twardy.