Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52270
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 200
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52270
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 200
Składniki
kalafior dzielimy na cząstki, układamy w naczyniu żaroodpornym, przyprawiamy(sól,pieprz) , skrapiamy oliwą ,przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy 15 minut w piekarniku -temp 200 stopni. nastepnie zdejmujemy folię i posypujemy parmezanem, zgniecionym czosnkiem i bułką tartą, ponownie zapiekamy aż bułka się zezłoci. kalafior ma być chrupiący-lekko twardy.